lördag 9 juni 2012

Är fulkorn så bra?



På många brödpåsar står det fullkornsbröd, men i många av sorterna har de hela kornen malts ner till mjöl vilket gör att kornen förlorat det värdefulla skalet. Mjölet som blir kvar omvandlas till sockermolekyler.

Välj i stället: Fullkorn är hälsosamt - om du väljer rätt produkter med hela korn. Sök efter sådana produkter i till exempel brödhyllan.


Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr 2, 2011.

4 kommentarer:

  1. Personligen är jag numera av åsikten att inga korn är bra för människan. http://www.wheatbellyblog.com/ mår mycket bättre och slipper förstoppningar och blod(!) när jag tagit bort sädesslag ur kosten. Givetvis upp till var och en att besluta om de vill ha eländet kvar i sin kost. ;) Bröd ÄR gott, men allt gott och roligt är inte bra för en. :)

    SvaraRadera
  2. Folk är lättlurade :/ de köper sånt som låter bra för att de ska få mindre dåligt samvete :P
    sv: att spy är väl det sämsta och värsta man kan göra mot sig själv, blir så ledsen av att höra at du oxå gjort så.. jag försöker tänka som du skriver, att en pizza får man unna sig och några hekton hit elr dit en dag spelar egentligen ingen roll.. men jag är rädd att 'unna' mig själv varje dag om jag börjar tänka så :) Men ja, huvudsaken är iaf att inte spy.. att inte ta den vägen längre, det är lixom inte värt det.. tack själv, blir lika glad jag med när jag ser att du kikat in! :) kram o hoppas du har en finfin helg! <3

    SvaraRadera
  3. Jag skulle bara vilja tillägga att fullkorn i rimlig gräns är bra och nyttigt äter man för mycket fullkorn kan man få problem med.
    Så ät med sunt förnuft.

    Hur längesedan är det du op dig?

    SvaraRadera
  4. Fullkornspasta feks?
    Det brukar vi köpa :)

    SvaraRadera