onsdag 20 juni 2012

Ät rätt och bränn fett Del 2


Dra ner på fettet men inte för mycketFett är livsnödvändigt för kroppen. Om man drar ner på fettet för mycket försämras förbränningen. Men de flesta av oss äter lite för mycket fett och mår bra av att minska en smula på fettintaget. Välj bra fettkällor och se till att snåla med fettet på smörgåsar, i matlagningen, speciellt vid middagen och kvällsmellanmålet. Vanliga fettfällor är ost, feta mjölkprodukter, såser, godis, glass, färdiglagad mat, restaurangmat och chips. Minska ditt fettintag stegvis till vanor som du kan tänka dig att ha resten av livet. Det är ingen idé att dra ner på fettet till en sådan nivå som du inte alls trivs med, livskvaliteten är också viktig.

Ät fibrer
Fibrer är bra på många sätt om man vill gå ner i vikt. Fibrer mättar bra och ger ett jämnt blodsocker vilket gör att man äter mindre av mindre nyttiga saker. Det binder en del fett som följer med ut i toaletten. Du får också i dig en massa nyttiga vitaminer och mineraler genom att äta fiberrika spannmålsprodukter, frukt och grönsaker.

Välj fullkornsvarianter av pasta, ris, bröd, flingor och knäckebröd. Köp även hem fiberbomber som kruskakli, havrekli, linfrön, fiberhusk och psylliumfrön som kan tillsättas i fil, yoghurt, smoothies, gröt, grytor eller soppor.

Se upp med sockret
Ofta tror man att fettet är det enda man bör akta sig för om man vill gå ner i vikt men sockret spelar också en stor roll. Om du äter mycket socker kan fettinlagringen öka. Mat eller dryck som innehåller mycket socker ger en snabb höjning av blodsockret följs sedan av en snabb och kraftig sänkning av blodsockret som gör dig sugen på nya sötsaker. Vanliga sockerfällor är läsk, godis, halspastiller, glass, frukostflingor och kakor.

1 kommentar:

  1. Ja visst är han rolig :D Jag kan kolla på det där klipper huuur många gånger som helst utan att tröttna :D

    Youtube är mitt missbruk ;) Hihihi

    SvaraRadera