onsdag 29 augusti 2012

Iriterrad på världen!

Jag sitter just nu och läser en hemskt sorlig artikel om en person som dog efter hon gjort en GBP. Först tänker jag var livet är skört och tänk om jag hade dött under operationen. Att söva en överviktig person är ju alltid farligt, det går inte att komma ifrån det. Men i alla fall så läser jag kommentarerna som folk skrivit under. "man borde ändra på koste i stället", "varför prövar inte personerna andra allternativ innan och bara inte opererar sig", "en fusk genväg" etc. etc.
Fan vad arg jag blir jag har fan gjort allt och jag har inte gått ner i vikt. Eller jo jag har gått ner några kilo men sen har jag gått upp allt igen och gärna några bonus kilon och jag HOPPAS att det gäller alla som gör denna operation att man verkligen har försökt.
Sen tycker ju jag att många gör denna operation, det har som det blivit en trend. Många som inte är så öveerviktiga jag pratade med min BM igår som också gjort denna operation 20 kilo hade hon gått ner allt som allt. 20 KILO!??? Vad fan är det, det är inget tycker jag! Det kan man fan gå bort!

Aja nu blir det lunch här
Vad tycker ni skriv gärna!

Massa kramar
<3<3<3

8 kommentarer:

 1. Ja, der er virkelig mange der får foretaget denne operation, og jeg må sige, jeg kender kun til de gode historier - altså dem, hvor folk har smidt så mange kg...at de ligesom har fået deres liv tilbage og er blevet glade for livet og sig selv. Der er mange overvægtige, og der er også mange, som vælger at ikke få operationen. Min personlige mening er, at det er fantastisk at man kan tilbyde operationen og dermed give folk deres liv tilbage :D

  SvaraRadera
 2. Det är löjligt med trender som den här! Det ska vara en sista utväg och läkarna ska avgöra och inte patienten!
  Dom har den medicinska kunskapen och ingen annan! Varför tillåter dom "nästan" normalviktiga att göra en operation? Kram på dig - bra inlägg!

  SvaraRadera
 3. Jag får mardrömmar när jag läser om vilka idioter de finns. Hur vet de att hon inte har försökt, de är inte alltid bara att lägga om kosten. Har folk inget hjärta när de skriver, hur tror de att anhöriga känner sig?! Arg jag blir.

  SvaraRadera
 4. Tja, det är inte så lätt att gå ner i vikt själv alls...jag hade vart jätteglad om jag lyckats gå ner 20 kilo...har försökt i flera år, men säger som du..jag går ner några kilon sedan går jag upp och gärna lite extra på det..först detta år som jag hållit mig stadigt det jag gått ner, visst det går fortfarande upp och ner, men slår man ut det på ett år är det fortfarande ner...jag tror man måste göra det som är rätt för en själv. Men jag håller verkligen med dig man måste försöka själv och inte bara tro att en gbp är en quickfix, så är det ju inte. Har en vän som gjort det och hon kämpar minsann också!

  SvaraRadera
 5. Jag förstår din irritation. Jag precis som du hade försökt allt innan jag övervögde en operation. Tycker att läkarna ska vara mera restrektiva med operationen, då jag också tycker att den bliviten "mode" sak. Man ska ha grava viktproblem för att kunna bli opererad, detta är helt och hållet min åsikt. Själva så hade jag ett BMI på omkring 44 när jag blev godkänd för min operation. Vet dom som haft ett BMI på 35 som gjort operationen. Visst så kan man bli opererad även om man inte har grava viktproblem, men då ska det ligga någon sjukdom som grund för op. Återigen är detta helt och hållet min åsikt.
  Att lägga om sin kost är inte det enklaste. Tror att den som skrivit inte har någon som helst haning om hur det är att leva som överviktig, för då hade man inte skrivit på det viset. Det är ren och skär okunnighet som personen har. Att ta till kniven för att bli kvitt sin övervikt är verkligen den sista utvägen.

  SvaraRadera
 6. Ja, jag kan hålla med dig. Tycker själv att jag är lite för lat och lite för slarvig för att ens tänka tanken. Jag har inte gjort ALLT för att få bort mina kilon. Jag fuskar till höger och vänster! Så nej, jag håller med dig man ska inte bara kunna komma och säga att "jag vill opereras" och få det.

  SvaraRadera
 7. Härligt inlägg, håller med dig.. har själv jojobantat hela mitt liv. varit överviktig sen barn men trodde inte jag var "tillräckligt stor" när jag sökte min GBP som faktiskt min svägerskas mamma föreslog för att hon själv gjort en. Jag låg strax under 40 i BMI men hade även sömnapné vilket resulterade i att jag fick min OP, idag är jag HELT friskförklarad från sömnapné och har gått ner 40 kg, har börjat löpträna och springer lite lopp som håller igång motivationen. Nästa år blir det dock marathon hehe galet jag vet, MEN det här är en utav de bästa sakerna jag gjort för min hälsas skull så jag kan leva längre och se mina barn bli vuxna. Du har en jätte fin blogg. Ta hand om dig! Och jätte roligt att se att du lyckats gå ner så mycket

  SvaraRadera
 8. Jag opades 14 november och tillbringade de sista dagarna åt att läsa om personer som det inte gått så bra för - smart liksom. Där satt jag som fembarnsmamma inför samma operation... :)
  Lyckligtvis gick det bra, och nu står jag här, -28 kilo från maxvikt, och MER ska givetvis bort.

  Hoppas på att snart kunna säga som jag såg du skrivit i ett av dina senaste inlägg - 67kilo! Starkt jobbat, GRATTIS!

  SvaraRadera