lördag 30 juni 2012

Gästbloggare

Hej alla Sofias läsare! Jag har fått chansen att gästblogga :)
Jag heter Klara och bloggar själv på www.kmv.blogg.se jag är 21år och bor med min underbara Sambo och våra två kattprinsar i Örnsköldsvik.
Jag har alltid varit den smala tjejen den som alla var avundsjuka på! Jag har alltid tyckt att jag hade en snygg kropp även om självkänslan var låg...
Vid 17års ålder gick jag in i en deppression efter många års strul med killar och desperata försök att få uppmärksamhet och bekräftelse.
Deppressionen och senare diagnosen av EDS (2010) har gjort att jag gått upp ca 28kilo i vikt vilket INTE är okej!
Dec 08 träffade jag min drömprins (min sambo idag) och jag började också ta antideppresiva tabletter och deppresionen blev hanterbar.
Vi flyttade till en gemensam lgh sommaren 2009 och jag kunde äntligen känna att jag hade ett liv för att bo hemma hos mina föräldrar har för mig inte varit lätt!
Så en kombination av deppresion, samboskap, diagnosen av EDS och massa läkemedel har gjort att jag gått upp mina 28kg.
Eftersom jag lider av min EDS har jag inte samma ork och lider av smärtor dygnet runt! Mer om detta kan ni läsa under kategorin *EDS-sjuk-sålig på min blogg:)
2012 hoppas jag på att bli året då mina kilon går ner istället för upp för pga mediciner har jag senaste 1,5året gått upp i snitt 1kg/mån och när jag var några kilon från 100 fick jag panik och nu har jag lyckats stoppa vikten genom kromtablettet (minskar sötsuget) och ersätta suget och nån måltid med en schake:) Och sen gymmar jag så fort jag orkar och hinner.
För mig har problemet varit för mkt socker och för mkt stillasittandes då mitt tillfälliga jobb är till mestadels stillasittandes.
Mer i detalj kan ni läsa under kategorin *Hitta tillbaka till mig själv 2012!
Jag vill så gärna gå ner i vikt nu för det är inte kul längre! Man känner sig inte snygg och inga kläder passar och när folk klappar än på magen har det liksom gått för långt!Magen tar emot när man ska ta på sig skorna och vanliga saker blir så mkt jobbigare i vardagen som skulle udnerlättas om man bara går ner i vikt!
Jag och sambon ska åka utomlands i sluten av augisti eller början av september och tills dess vill jag iallalfall gå ner några kilon! För att inte skämmas på stranden eller tränga ner sig i en flygstol....
Jag kanske inte ser extremt tjock ut men eftersom jag gått upp så fort har jag svårt att acceptera! Mitt BMI ligger på 32.
Många säger att det inte är så farligt men då ska ni veta att jag gått upp 1½ BH storlek och fått en rumpa som jag inte hade förut :)
Så klicka in på min blogg och följ kampen om att vinna tillbaka makten över vikten!

Kul med gästbloggare vill ha flera!! Fölåt för att jag inte fick korten bättre i texten men gick bara inte, hoppas alla har en bra dag! Tack underbara du att du ville gästblogga!
Massa kramar till er alla!

1 kommentar:

  1. Kul :)
    När du kommenterar min blogg så är det den andra mailen som står så jag kopierade bara den :)
    Ha det bra !

    SvaraRadera