tisdag 19 juni 2012

Skillnaden mellan pulver


Jag fick en kommentar av underbara, vackra Malin hon frågade lite om pulver och jag ska göra mitt bästa för att förklara så bra som möjligt.

För att äta pulver, eller för att leva på pulver kräver man att man äter "kosterersättning" och alltså inte "måltidsersättning" skillnade mellan dessa hör man nästan på namnet. Måltidsersättning ersätter bara en måltid medans kostersättning ersätter allt du normalt ska få i dig under en dag. Det finns både shake som varm och kall dryck och även bars som man kan äta.
Du skall leta i affären efter LCD, Low Calorie Diet/VLCD, Very Low Calorie Diet/ Kostersättning.
Pulvret finner du på internet (billigast), affären och även på apoteket (enbart modifast då).
För att kroppen skall fungera ligger rekomendationen på 800 kcal per dag.

Skillnaden mellan Allevo och Modiast:
Allevo: Jag började med Allevo och åt då choklad och deras varma soppor. I börjar levde jag enbart på "broccoli- basilikasoppa" Den smakade inte mycket och broccolibitarna var oftast hårda. Men med salt och peppar var det ändå helt okej. Jag brukade koka några egna broccolibitar och lägga i för att få lite mera smak på den. Det finns även en till varm soppa och det är "potatis och purjolök" den var inte god, den smakade som gammal mjölig potatis! Choklad som jag även åt var helt okej den luktade som dumle dock överenstämde inte smaken. Men ändå god. Allevos bar var väldigt goda dock är jag inte vidare förtjust i bar men helt okej. Dom smakade det dom utlovade och roligt att byta lite.
Allevo finns att köpa till ett pris av 140 kr då är det 14 påsar och man skall leva på 7 om dagen. Så det är ganska dyrt! En bar kostar 20 kr och innehåller 200 kcal.
Allevo får av mig i betyg 3/5

Modifast: Modifast levde jag på, på slutet av min diet. Jag åt då choklad shake, chokladpudding, vaniljpudding och prövade även deras varmasoppor. När man har ätit Allevo och sedan prövar Modifast är skillnade otrolig! Modifast smakar mer vad dom lovar och är inte lika rinniga av sig och dom mättar mera! En modifast innehåller 220 kcal och då äter du 3-4 påsar om dagen. Den jag åt mest av var chokladpuddingen det var jätte god och man blev mätt, eftersom den var så mastig.
Modifast finnas att köpa till ett pris av  150 kr och då får du 8 påsar och äter 3-4 om dagen.
Modifast får av mig i betyg 5/5


Kommentar:
Min första tanka var när jag började var just att äta Allevo just för att man fick äta många gånger. Men man tröttnar, man vill inte äta mera av det "jävla pulvret" så därför passade Modifast mig. Men det jag kan rekomendera är att blanda mellan dom två. Ta t.ex. 1 chokladpudding till kvällsmål så står du dig bättre till natten om du känner dig hungrig på kvällen, eller till frukost om du är en som blir hungrig under dagen. Jag hade inga fysiska problem men i började hade jag fruktansvärt ont i huvudet och var väldigt trött, jag är så glad över att jag gjorde det medans Ludwig ändå var så pass liten så han sov mycket. Men huvudvärken gick över efter 1 vecka eller 2. Det fysiska problem däremot man får är att man blir väldigt hård i magen, så när man väl går på toaletten då "händer det" verkligen.
Hur skulle kroppen reagarea om man fuskar? Min kropp reagerade inte utan jag gick ner i vikt ändå. Men då var jag ju även så pass stor. Jag antar att magen kanske skulle reagera, jag fuskade ju inte så pass att jag åt en måltid utan mera smakade på en t.ex. köttbulle. Jag tror inte det är något problem att äta en helg mat nackdelen är att man får mersmak och därför förstör för sig själv genom att man får tillbaka suget efter.
Jag måste ju erkänna att jag inte rekomenderar pulver mera än till en kickstart jag tror inte man kan äta pulver, gå ner 10 kilo och sen börja äta normalt och bibehålla samma vikt utan detta är en kickstart och det gäller att man sakta börjar vänja kroppen vid mat. Men en dag måste man återgå till att äta mat så då är det väldigt viktigt att tänka på det man äter så man inte börjar äta godis, chips etc. igen för risken är garanterad att man går upp igen. Kickstart är detta så bara man har en plan efter vad man ska göra och hur man ska leva!

Jag hoppas du blev nöjd med dina svar vackra du!
Har du flera frågor eller kanske om du vill pröva Modifast har jag ju massor här hemma och kan skicka några "prover" till dig! Om du vill det maila mig bara hjärtat.

Massa kramar
<3<3<3

5 kommentarer:

 1. Snårigt det där, jag har oxå en liten fundering om pulver. Nu vet ju du lite hur jag är, och det är väl just därför jag tvekar oxå på att prova. Att det ska gå fel lixom :/ Men jag funderar på att använda såna där drinkar för att lägga till en måltid, jag tänker att det vore ett bra sätt att få i sig nyttigheter som man behöver samtidigt som jag introducerar frukost utan att det blir så nedrans ångestladdat! Tycker du det låter urdumt? =P

  SvaraRadera
 2. Jag har gärna velat testa båda. Jag kan ju föra över pengar för de till dig!? Kram

  SvaraRadera
 3. Skicka gärna några prover till mig! Kanske kommer gilla det. Har tidigare använt herbalife måltidsersättare och gick då ner 16 kg på 7 veckor, då åt jag vanlig mat på kvällen. Men vill gärna testa bara pulver några veckor för att få igång viktnedgången, nu går det ju bara upp på vågen...

  SvaraRadera
 4. Jag älskar modifast jordgubbsshake. Den smakar precis som milkshake och den har jag hemma och kan ta lite när som bara för den är sååå god :D
  Tycker även om vanilj, kaffe, choklad. Mums!

  SvaraRadera
 5. Your article pгovides verіfied helpful to me personally.

  It’s quіte infοrmative аnd you are оbvіouѕly eхtrеmelу eduсated in
  thiѕ aгeа. Υou gеt expoѕed our face to be able tο νaryіng opinіon οf thіs matter together ωith іntriguing,
  notable and strong articles.

  Fеel frеe to visіt my ωeb site ::
  cyprushotelsdirectory.com

  SvaraRadera