torsdag 23 augusti 2012

Svar på läsarfråga

FRÅGA:
Hej! Jag hittade hit utav en slump och sitter nu och läser igenom din blogg. Det syns verkligen vilken resa du gjort. Jag fick ett erbjudande om att göra en GP och tackade nej. Jag känner nämligen att mina dåliga vanor kommer då fortfarande att finnas kvar efter operationen och att operationen inte löser några som helst problem. Är 170lång och väger 104kg. Nu till min fråga. Jag vet hur viktigt det är att motionera. Jag tycker inte att det är så jobbigt och inte tråkigt heller. Jag är nog bara lat. För inte kan jag komma ut på några promenader eller ens ställa mig en timme på crosstrainern. Att gå på gym är uteslutet då folk bara skulle stirra på mig och då jag först vill ha grundkondition innan jag startar. Men hur gör man då? Hur sparkar man sig själv i arslet och kommer ut på den där promenaden? Jag har all tid i världen men på något sätt kan jag inte motivera mig. Jag förstår verkligen inte varför. Så nu tänkte jag fråga om du har något tips till mig (latmasken). Hur gör du för att komma igång md motionen?

SVAR:
Hej hjärtat och vad glad jag är att du hittade hit, välkommen!
Jag tyckte du gjorde rätt i att tacka nej då om du kände så eftersom det är ett livsförändrande projekt och ingen man ska rusa in utan att man verkligen vill och är motiverad.
Jag fann nog aldrig min vilja utan jag fann nog mera en besatthet av min våg.
Men om vi tar det från början. Jag hatade att gå ut och gå och jag är inte heller överförtjust i det idag heller. Men innan ville jag inte, jag fick ont i ryggen, jag hade svårt att andas och bara flåsade, svettades och knäna gjorde ont. Jag orkade inte min vikt satte stopp och min kropp orkade inte bära den. Så när jag gick på pulver dieten i 6 veckor gick jag ner 22 kilo och då blev det plötsligt roligt för det var inte jobbigt längre utan det gick.
Men jag tycker ju fortfarande inte det är roligt utan jag har alltid hög musik i öronen så jag slipper tänka på att jag är ute och gå eller så ringer jag en kompis eller min syster.
Jag går ut ibland och tänker på olika saker allt för att tiden ska gå fortare.
Så mitt tips är att kanske försöka gå ner i vikt genom ändrade kostvanor (jag lovar dig du kommer gå ut när du ser att det händer något på vågen) och tänka på andra saker när du är ute.
Men sen behöver du inte vara ute 5 timmar om dagen börja med att gå till affären varje dag och handla något eller att gå i trapporna istället för rulltrappan. Hoppa av bussen en station tidigare, parkera lite längre bort från affären, småsaker gör skillnad!
Sen du är inte en latmask utan du har bara ingen motovation, det gör dig inte lat! Sen det med gymmet jag tror det är något man får för sig men på 24/7 gymmet finns det ett tjejgym där bara tjejer får vara och träna om det skulle göra det lättare? Sätt inte för höga krav på dig för det gör ondare då om du misslyckas tro mig, utan småsaker för att sedan bygga något på dom. Tex börja med att gå 15 minuter varje dag och sen efter 2 veckor gå 20 minuter etc.
Jag blir jätte imponerad över att du skrev till mig och tar tag i detta problemet om du vill får du gärna maila mig så kan vi prata vidare där.
Maila mig i sånnafall på
Bara om du vill, men vill du prata med någon eller kanske bara "bolla" så finns jag!
Massa kramar och vad glad jag blir att du hittade hit!
Detta kommer du fixa, jag tror på dig!
Men du måste hitta vilja inom dig själv och jag tror du är på god väg.
<3<3<3

1 kommentar:

  1. Vad härligt att det går bra för dig även nu efter sommaren . Och vad roligt att du kan insprirera andra att förändra sitt liv . Det är grymt svårt att sparka sig själv i ändan och komma iväg ända tills man nått det stadiet då man VILL träna .

    Jag tycker det är såå jobbigt när jag inte kommer iväg och träna och jag hoppas jag fortsätter att känna så för det är lätt att bli en soffpotatis igen .

    Kul att du är nöjd med headern . Bara att säga till om du vill ändra eller ha hjälp . DEt r ju roligt att göra om :)

    Kram

    SvaraRadera