fredag 11 januari 2013

Eller?


Jag blir rent utsagt förbanad när jag läser folk som skriver "jag mår så dåligt känns som jag fuskar eftersom jag går ner i vikt med hjälp av min gbp". Alltså misstolka mig inte nu men jag blir arg av att läsa det, varför blir jag det? Jo för jag tycker inte att det är ett fusk utan jag anser att jag har levt med elaka blickar, hån, öken namn, skrattandes bakom min rygg. Jag har levt med att inte orka något och jag har verkligen lidit av min övervikt i alla år. Folk har skrattat och jag har skämts över mig själv. Jag har varit så äcklad över mig själv att jag har gråtit, skurit mig själv i armarna och ärligt talat inte ens vilja leva. Jag har försökt också gått ner på egen hand 100 gånger säkert minst och jag har misslyckats varje gång. Alltså snälla jag är värd att åka lite snålskjuts och jag antar att jag inte är den enda som levt såhär, att förtjänar jag att leva med både psykiskt smärta och fysisk? Nej det gör jag inte och det gör inte dom människorna heller som skirver så. Jag vill bara ruska om dom och skrika "ja men tänk på dig själv, du är värd detta".
Vi som gör denna operation har stått ut med samhällets elaka kommentarer, fysisk smärta, psykisk smärta och vi har försökt så vi är värda denna chans till ett normalt liv.

Vad tycker ni?

Massa kramar
<3<3<3

5 kommentarer:

 1. Fusk?
  Det er en hjælp. En hjælp som er alle, der gør den, velundt.
  Når man får lov at gøre denne operation, så har man været igennem hele møllen, som du beskriver - der i blandt, gjort masser af forsøg på at tabe sig på anden måde.
  Glæd jer over at I har fået den hjælp, og glem alt om "fusk". :D
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet. Hade inte kunnat skriva det bättre själva. Alla så har vi rätt att bli väl behandlade. Att göra en GBP är inte att fuska sig till en viktnedgång. Det är väldigt psykiskt och fysiskt jobbigt att göra en GBP. Efter en GBP så måste man helt ändra sin förhållning till mat. Man kan inte äta vad för något som hellst och inte äta för fort. Äter man fel mat och för fort så blir man sjuk. Man får något som kallas dumpning, pulsen ökar, man mår illa, svetten rinner och man blir oerhört trött. Tro mig det är inget man vill uppleva. Jag har tyvärr upplevt det för många gånger, bara för att jag ätit för fort eller ätit något som magen inte tyckte om.
  Så ni som påstår att vi som gör en GBP fuskar, ta reda på fakta innan ni gnäller.

  Kram ❤

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att all viktnedgång är imponerande, oavsett hur man har gjort det. Att genomgå en sådan omfattande operation som GBP är verkligen ingen dans på rosor. Man måste ju ändå kämpa med att förändra sitt liv och leverne beroende på helt enkelt inte kan äta likadant som före operationen.
  Att lägga värderingar i vilket sätt att gå ner i vikt på som är "bättre" än något annat tycker jag är helt befängt, men kanske ett typiskt mänskligt beteende att hela tiden jämföra.

  SvaraRadera
 4. Den som säger att man fuskar genom att göra en GBP vet inte vad den pratar om. Att välja operation är lika mycket slit fast på ett annat sätt. Det kommer alltid att finnas illvilliga människor och man måste lära sig att inte lyssna på dem. Jag får också höra att min operation är fusk, men så är verkligen inte fallet. Stå på dig! Liza

  SvaraRadera
 5. Håller m dig. Gjorde min op för 4 månader sedan, och det var länge sedan jag mådde så bra och känt mig så rörlig. Vill inte skämmas längre för min vikt. Längtar till sommarens utlandsresa, baddräkt utan att skämmas!

  SvaraRadera